Propaan-gassoldeerbout 3/8 met hamer stift

Propaan-gassoldeerbout 3/8 met hamer stift
SKU
53104590
€ 199,00

“25 jaar geleden werkte alle
professionele glazeniers met een
gas- gestookte soldeerbout”

 

Deze soldeerbout werkt op propaangas en heeft een 3/8 aansluiting, de druk is circa 1,5 Bar. De gasfles, reduceerventiel en slang moet u zelf aanschaffen bij een gespecialiseerd bedrijf, denk hierbij aan de betere campeerwinkel.

 

  • Temperatuur; de warmte van de vlam is heel gemakkelijk precies te controleren middels het ventiel voor de luchttoevoer op het handvat. Of je nu heel smal lood of heel breed lood moet solderen, je schakelt heel snel naar de perfecte temperatuur..
  • Soldeerstift; De stift in hamermodel is speciaal ontworpen voor glas-in-lood, als je de punt te smal vind dan kun je deze naar eigen inzicht iets afslijpen. Omdat koper een beperkte levensduur heeft hebben wij gekozen voor ijzer. Ijzer kan de warmte ook prima geleiden maar het vreet veel minder snel in. Om lekker te solderen adviseren wij de stift eerst te vertinnen.
  • Kwaliteit; aan deze soldeerbout zitten geen elektrische onderdelen die kapot kunnen gaan ook zijn er geen slijtonderdelen. Deze soldeerbout koop je voor de rest van je leven.